Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros v Humpolci nabídl skvělou podívanou

Úvod mistrovské autokrosové sezony obstaral opět závod Humpolci za účasti rekordních sto sedmdesáti jezdců, a to nejen od nás, ale také z Rakouska, Německa, Maďarska, Holandska, Belgie, Slovenska. A to na skvěle připravené trati, na které pořadatelé pod vedením neúnavného Josefa Špačka odpracovali tisíce hodin.

Největší zájem přitahuje pochopitelně divize Super Buggy, v níž se sešlo nakonec 25 jezdců, a tak se jely rozjížďky po třech skupinách. Troufáme si říct, že závod měl vysokou úroveň, dost možná ještě vyšší než evropský šampionát. Do Seelowa, který se koná o tomto víkendu, je přihlášeno sice 33 jezdců, ale chybějí ty největší hvězdy – Stubbe, Grencis, Tafani, Feuillade. O přední místa budou s našimi jezdci bojovat asi jen Theuil, Bartelen nebo Peters. Zatímco v Humpolci mohli do předních míst promluvit Nikodém, Jordák, Horák, Antony, Kubíček, V.Vaculík, Výborný, Nosálek a jak se ukázalo počítat musíme také s Maďarem Klenanczem.


Rozjížďkami prošli nejlépe Nikodém (1-1-1), Kubíček (3-1-1). Horák (2-1-2), Jordák (3-2-1) a Antony (1-2-12). Také v semifinále potvrdili všichni svoje kvality. První vyhrál Nikodém před Horákem a Antonym, druhé pak Kubíček před Jordákem a V.Vaculíkem. Do první řady finále, poslední jízdy dne, se postavili Nikodém, Kubíček a Horák, do druhé Jordák a Antony. V oblacích prachu nejlépe odstartoval Nikodém, ale v polovině prvního kola jej přeskočil, za nimi Horák a Jordák. Bohužel mimo hru byl pro technický problém ze hry Kubíček. Antony sváděl krásný souboj kolo na kolo s Nikodémem, až nevydržel spojovací hřídel a závod byl předčasně rozhodnutý. Škoda, ale souboj to bylo super. Naopak dopředu se dral Jordák a také Klenancz a v tomto pořadí projeli i cílem. S prázdnou pneumatikou neudržel třetí příčku Horák.


Super Buggy

1.Nikodém
2.Jordák
3.Klenancz
4.Vaculík V.
5.Horák
6.Nosálek
7.Výborný
8. Paul
9.Kubíček
10. Antony


Buggy 1600

V Buggy 1600 se očekávalo, jak si povede úřadující šampion Novotný v souboji s mladíky z Junior Buggy, tedy Floriánem, Kindlem nebo Duřtem. Ale ani Němec Wibbeler nechtěl zůstat pozadu. Už rozjížďky naznačily, že obhajoba titulu nebude pro Novotného jednoduchá. Tři jezdci Kindl, Florián i Novotný vyhráli všechny svoje jízdy, za nimi Wibbeler byl dvakrát druhý. V prvním semifinále si Kindl poradil s Nototným a M.Vaculíkem, v druhém Florian porazil Wibbelera a Rauše. Po startu finále šel do čela Kindl sledovaný Floriánem, které pak na stupních doplnil M.Vaculík. Novotný se musel spokojit s pátou příčkou o jedno místo za ním skončil Hartmann, který se vrátil po roční pause.

Buggy 1600

1.Kindl
2.Florián
3.Vaculík M.
4.Wibbeler
5.Novotný
6.Hartmann
7.Raušer
8.Rezek
9.Winninger
10. Fodor


Junior Buggy

V Junior Buggy startovalo po odchodu tří jezdců jen dvanáct, ale není vyloučeno, že v dalších závodech přibudou další. Tentokrát nedaly Plná a Pytlounová klukům šanci a vyhrály všechny rozjížďky. Holanďan Ottink si připsal místa 2-3-2 a Kolomý 2-2-3.
Start vyšel nejlépe Pytlounové a několik kol odolávala útokům Plné, která ji nakonec předjela a na druhou příčku se dostal ještě Holanďan Ottink.


Junior Buggy

1.Plná
2.Ottink
3.Pytlounová
4.Kolomý
5.Svoboda


Touring Autocross

1.Dlesk
2.Musil
3.Bret
4.Hilse
5.Šebo


Touring 1600

1.Jánoš T.
2.Pytela
3.Kopena


D2

1.Knap
2.Mihulka
3.Hašler


Kartcross

1.Svoboda L.
2.Brousek
3.Švorc
4.Vejmola
5.Mára


Po zrušení závodu v Matschenbergu bude mistrovství republiky pokračovat v sobotu 21. června v Dolním Bousově.


JL 2.5.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar