Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém hodnotí vítězný Humpolec

Loňská sezóna, jako kdyby skončila před 14dny a jedeme na novo, ročník 2024 je oficiálně zde. Jako tradičně začínáme Humpolcem a již od prvních tréninků bylo vidět, že si pořadatelé dali s přípravou tratě řádně do těla. Člověk se až bál, aby mezi nás nezačali rovnat letadla.

Každopádně po dlouhé době se nám podařilo přijet s autem v pojízdném stavu již na první závody a řekl bych, že s tratí si sedli parádně. Oba měřené tréninky se podařilo vyhrát a do první letošní rozjížďky jsme nastupovali z prvního místa. Na startu nás přelétl David Horák a byl z toho řekl bych hezký závod. Trošku nám to kazily žluté vlajky, ale i tak se podařilo první místo udolat a sobota pro nás tak končila přesně tak jak jsme chtěli.

Neděle se nesla v podobném duchu s tím, že jsme si lépe pohlídali starty a podařilo se urvat letošních prvních deset bodů z rozjížděk. Dokonce i semifinále a s ním první velký letošní strašák se na nás jen usmál a nechal nás být. Do finále jsme tak nastupovali z prvního místa a ta pořádná strkanice mohla začít.

Trošku překvapivě se, ale v první zatáčce nic moc nestalo a podařilo se, bez větších problémů zařadit do čela - až by to vykouzlilo úsměv na tváři. Ten mi, ale bohužel rychle sundal Zdenda Antony, když se mu podařilo vmáčknout do prostoru, který vytvořila díra, jenž nás poslala na tykačku s kameramanem, po kopci v pravé zatáčce a urval nám tak nejen úsměv, ale i první místo.

Chvilku jsme se naháněli, nejdříve nám trošku poodjel, poté jsme se zase dostali dostatečně blízko ke kontaktu a už to vypadalo že bychom si mohli pěkně o tu jedničku zabojovat, ale pak se povedlo Zdendu úspěšně začarovat, prasknul mu kardan a nám přistál zlatý věnec na krku. Nakonec tedy trošku bez boje, ale i tak letošních prvních zlatých 35 bodů

Díky celému týmu zřejmě jsme to přes zimu celé nezapomněli a snad jsme na Evropu připraveni. Taky velký díky všem fanouškům co nás ženou vpřed a podporují nás u tratě nebo na dálku ???????? a naše trika pomalu zabarvují stráň, kdo by se chtěl připojit stačí napsat.

Díky všem a teď už pomalu na prvním mistrovství Evropy v německém Seelow

PN 2.5.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar