Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

BMW se vrací do německého DTM

Jen dva týdny potom, co vyjelo k prvním testům, se BMW M3 DTM Concept Car poprvé představilo veřejnosti v budově BMW Welt v Mnichově. Tím se DTM konečně po dlouhých letech rozšíří o třetí značku.

Nový závodní vůz, který se má v příštím roce objevit v německém seriálu cestovních automobilů DTM, znamená návrat značky BMW do těchto závodů po dvou desetiletích. BMW M3, které v DTM závodilo mezi roky 1987 a 1992, zaznamenalo na čtyři desítky vítězství a více než 150 umístění na stupních vítězů. O úspěchy se tehdy nejvíce zasloužili mj. Soper, Winklehock, Cecotto,Ravaglia, Heger, Nissen, Lafitte a další jezdci zvučných jmen. Rakouský jezdec Dieter Quester dokonce dokázal zvítězit na berlínském okruhu Avus koly vzhůru, když se převrátil. Cílem proletěl po střeše a po té byl závod ukončen. BMW tehdy bojovalo o vavříny se značkami Opel, Mercedes Benz a Audi. Aktuální závodní vůz, který BMW Motorsport vyvíjí od konce minulého roku, je postaven na základě aktuální generace BMW M3 a bude se snažit na tyto úspěchy navázat.
Současně s novým vozem byli představeni i dva z pilotů, kteří usednou za jeho volant. Bude se jednat o Andyho Priaulxe a Augusta Farfuse, kteří se aktivně podílejí již na vývoji nového vozu. Oba jsou zkušenými profesionály, kteří dosáhli celé řady úspěchů nejen v Mistrovství světa cestovních vozů WTCC či ve vytrvalostních závodech.
V roce 2012 nasadí do závodů vozy BMW M3 DTM trojice týmů: BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM a BMW Team RMG.


JL, 20.7.2011

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar