Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Racing Trophy začíná v Č. Krumlově

Jen několik dní zbývá do startu projektu Citroën Racing Trophy CZ, kterého se v Rallye Český Krumlov utkají o zajímavé finanční prémie jezdci jako Antonín Matys, Lukáš Pondělíček, Tomáš Pletka, Michal Ballay (SK) a Lukasz Habaj (PL).

Automobilka Citroën se jako jedna z mála angažuje v podpoře rallyesportu dlouhodobě a po soutěži Citroën C2 Junior experience, která probíhala do loňska v rámci světového mistrovství juniorů, přichází další velká výzva – Citroën Racing Trophy. V tomto případě se však Citroën rozhodl podpořit soutěžní piloty především v národních šampionátech a Česká republika je již osmou zemí tohoto zajímavého projektu.
Nadcházející Rallye Český Krumlov bude prvním podnikem Citroën Racing Trophy CZ z celkových letošních pěti, ve kterém se pětice přihlášených jezdců s vozy Citroën C2 R2 Max poměří s konkurencí v rámci tříd A6 a A7 (vyjma S1600) a pokud uspějí, čeká na ně nemalá finanční odměna. Dohromady je na rok 2009 vyčleněno 75.000 Euro, to znamená, že na každou soutěž je pro piloty „cé dvojek“ připraveno 15.000 Euro.
Do Českého Krumlova se přijede podívat Simon Jean-Joseph, francouzský pilot z Martiniku a patron všech národních seriálů Citroën Racing Trophy. Jeho nápní je sledovat, jak zdejší promotér Jipocar Racing ve spolupráci s Citroënem ČR, program připravili.
Citroën Racing Trophy CZ 2009

22. – 24. 5.Rallye Český Krumlov
11. – 13. 6.Rallye Agtotec Hustopeče
21. – 23. 8.Rallye Barum Zlín
18. – 20. 9.Rallye Příbram
16. – 18. 10.Rallye Bohemia




JL, 21.5.2009

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar