Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Honza Černý na Jänner s Fabií S2000

Honza Černý vstoupí do nové sezony se Škodou Fabia S2000 s níž se objeví v rakouské Jänner Rally. Tato soutěž na sněhovém povrchu je zařazená do seriálu FIA mistrovství Evropy a právě zde se chtějí mistři Evropy kategorie 2WD, Jan Černý s Pavlem Kohoutem utkat se soupeři.

„Už ke konci uplynulé sezóny jsme se rozhodovali kam dál a pořízení vlastního vozu v podobě Škody Fabia S2000 se nám jevilo aktuálně jako nejlepší možnost. Rád bych pokračoval v mistrovství Evropy a k tomu přidal několik startů v České republice, ale vše je závislé na tom, jaký rozpočet se nám podaří sestavit,“ sděluje plány na příští sezonu Jan Černý.
„Zakoupili jsme ze Škody Motorsport auto, se kterým letos Juho Hänninen odstartoval na Rally San Remo, a jehož vnitřnosti naši mechanici přímo v Mladé Boleslavi přeskládali do nové karoserie. Chci poděkovat lidem ze Škody Motorsport za přístup, který k nám měli. Během pár dní jsme celé auto rozebrali a znovu do posledního detailu poskládali. Byla to velká škola pro celý tým i pro mě samotného, protože díky tomu, že jsem se mohl stavby auta přímo účastnit, teď mám o autě mnohem lepší přehled,“ dodává k přestavbě vozu Honza Černý.
První dojmy z jízdy se speciálem Škoda Fabia S2000 byly skvělé. I přestože nepanovaly v době testu ideální zimní podmínky, vyzkoušel si Honza Černý jízdu na pneumatikách s hroty. „I při Jänner Rally pojedeme nejspíš některé úseky na asfaltu s pneumatikami s hroty a potřeboval jsem si vyzkoušet funkčnost auta. To se řídí naprosto výtečně, jen jsem si chvíli zvykal na atmosférický motor, který se musí mnohem více vytáčet. Z jízdy mám velmi dobrý pocit. Do prvních soutěží ale musíme nastoupit s pokorou, protože přeci jen jedeme s pro nás novým autem. Nemůžu se ale už dočkat, až odstartujeme,“ říká Honza Černý.


PE, 3.1.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar