Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pozvánka na výstavu závodních speciálů

Ve východočeských Houdkovicích u Dobrušky se 5. července uskuteční třetí ročník výstavy Závodní speciály auto-moto. Pořadatelé z SDH Houdkovice a JCH rallye teamu slibují zajímavou podívanou, okořeněnou ukázkou závodní techniky na 2,5 kilometrové rychlostní zkoušce a crossové speciály na provizorní terénní trati.

První ročník navštívilo na 3500 návštěvníků, kteří viděli různou zemědělskou techniku. Druhý ročník byl ve znamení oslav 60.výročí zahájení výroby vozů značky Velorex. Výstavu i tentokrát navštívilo více jak 3000 lidí. Nejvíce asi zaujal nový Velorex s názvem Velor-X-Trike který přivezl jeho tvůrce pan Ing. Brída z Motoscotu Opava. Do třetice tedy všeho dobrého, řekli si pořadatelé a pozvali jednostopé ale i dvoustopé závodní speciály různých odvětví motorsportu.
Pořadatelům se zatím podařilo zajistit vozy z několika motoristických disciplín. Mezi nejhlavnější patří speciály rally, autocrossu a závodů do vrchu, k vidění ale také budou vozy z rallyecrossu, okruhové speciály, nákladní automobily na truck trial a další. U jednostopých vozidel se můžeme těšit na motocrossové speciály i sidecary, enduro, trial a silniční motorky. Při trialové exhibici se předvede několikanásobný Mistr republiky Martin Křoustek.
Už nyní je v seznamu přihlášených vystavovatelů na 33 závodních teamu. Z autocrossu můžeme jmenovat Jiřího Breta a Vlastimila Buriana s vozy Škoda Fabia, Jana Smrže s buggy Ford Cosworth, úřadujícího Mistra republiky Romana Poláka s Kartcrossem, dalšího úřadujícího Mistra ČR v divizi D3A Tomáše Jánoše se speciálem Volkswagen buggy a další.
Dalším zúčastněným je Mistr republiky v závodech do vrchu Milan Svoboda s formulí Lola T96/50. Nesmíme zapomenout ani na nejrychlejší ženu Evropy Editu Práškovou s Dallarou a další závodní automobily z této motoristické kategorie. Vladimír Kavan zde předvede Škodu 130 RS A5.
Soutěžní speciály budou zastoupeny asi historickými škodovkami, ale jsou přislíbené i speciály WRC, S2000 a jiné, které se budou prohánět na připravené rychlostní zkoušce.
Dalším zajímavým účastníkem bude několikanásobný účastník a pětinásobný vítěz Rallye Dakar Josef Macháček na čtyřkolce Quad Yamaha 900 Predator. Kromě vystavených závodních exponátů si budou moci návštěvníci odnést i řadu publikačních materiálů, plakátů, či podepsané podpisové karty. Autogramiádu bude mít hned několik zajímavých a zvučných jmen, jejich publikování si necháme jako
Více informací najdete na webu www.jchrallyeteam.estranky.cz
Jiří
Chalupný

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar