Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia startuje v pátek

Tovární tým Škoda Motorsport se na Rally Bohemia představí s čerstvými vítězi posledního podniku IRC Ypres Rally a současnými lídry šampionátu IRC Freddym Loixem a Frédericem Miclottem. Ale naopak chybět budou Kopecký a Starý.

České posádce zabránilo ve startu zranění spolujezdce Petra Starého, ke kterému došlo při shakedownu před startem rally v Belgii. Freddy Loix pojede Bohemii poprvé v životě: „Slyšel jsem, že je bohemka svým profilem podobná barumce a to je krásná a těžká soutěž, takže se určitě těším, je to pro mě nová výzva. Je mi líto Honzy s Petrem, společně jsme mohli vytvořit velmi silnou dvojici. Každopádně se budu snažit odvést maximální výkon, a přestože pro mě bude neznalost trati určitou nevýhodou, chceme se s Frédericem poprat o přední příčky.“
Příznivci rally budou ochuzeni také o Nora Brynildsena, dalšího špičkového jezdce, který nedokázal po Rallye Akropolis dát po technické stránce svoji Škodu Fabia S2000. Potřebné díly na Mitsubishi Lancer nemá ani Polák Leszek Kuzaj, který se rovněž omluvil a rozšířil řady kvalitních jezdců, kteří nebudou startovat. O přední příčky se tak vedle Loixe utkají Němec Burkart a naši jezdci Kresta, Valoušek a Pech.


Historici

Ani ve startovní listině Rally Bohemia Historic Show nenajdeme mnoho zahraničních účastníků. Důvody neúčasti jezdců, kteří k nám každý rok jezdí, jsou různé. Ale tím hlavním je Eifel Historic rally, která se jede dva týdny po naší rallye a majitelé historických automobilů nechtějí riskovat případné poničení vozů. Letos je soutěž v Eifelu povýšena na Rallye festival , nad nímž převzal záštitu Walter Röhrl. Někteří jezdci také nedostávají souhlas ke startu u nás od hlavního organizátora klubu slowly sideways. Snad tedy v příštím roce.
Z Itálie by měl dorazit „šoumen“ Paolo Diana s Fiatem 131 Abarth, jenž vloni po dravé jízdě skončil v rokli na Železnobrodsku. Z Holandska přijede Michel Smeets s Opelem Ascona a z Německa ještě Michael Henkel a Olaf Wagner s Ladami VFTS a Andreas Raab s Trabantem 601.
Zajímavé automobily představí ale i naši jezdci. Na rychlostní zkoušky v okolí Turnova se těší domácí Petr Žáček s Audi Quattro, chybět nebude ani Jan Šipka s Fiatem 131 Abarth nebo Karel Jirátko s Fuatem 131 Abarth. Bratři Petr a Pavel Kolářové pojedou se Škodou 130 LR a Škodou 120 S. Pěkné Lancie Fulvia představí Zdeněk Kroupar a Jaroslav Strnad.
Historic Bohemia startuje vždy třicet minut za posledním soudobým automobilem, v pátek absolvuje městskou zkoušku, v sobotu šest zkoušek na severu a okruh v Sosnové, v neděli pak tři úseky na Železnobrodsku, včetně Navárova.


JL, 29.6.2011

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar