Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallyshow na hradeckém Czechringu se blíží

Svodidla, lemovací čáry a poslední úpravy tratě a bude možné odmávnout startovní vlajku. Již 17.září vyzkouší nový český autodrom Czechring přední jezdci rally a závodníci s formulovými i okruhovými auty.

Ozdobou čtvrtého ročníku Rallyshow, která zajišťuje zahajovací program pro nový autodrom v Hradci Králové, budou legendární sportovní a závodní veteráni. V programu nebudou chybět historické závodní motocykly, driftaři a na šotolinové trati zaburácejí buginy, offroady i dakarská Tatra Tomáše Tomečka. Na novém okruhu se v rámci Autosalonshow 2011 představí nejnovější modely sportovních automobilů. Nebude chybět ani zábava a soutěže.
Favoritem v soutěži o nejdelší skok přes nový most je bezpochyby zpěvák Daniel Landa, známý svojí dravou jízdou. V závodě s helikoptérou se utká jeden z mistrů České republiky v rallye Roman Kresta nebo Josef Peták. Oba si na Rallyshow pronajímají vozy WRC.
Se soutěžními historickými automobily se představí mj.Petr Žáček (Audi Quattro), Jan Šipka (Fiat 124 Abarth), Petr Daníček (Škoda 130 LR), Karel Jirátko (Fiat 131 Abarth), Aleš Jirátko (BMW 2002) a další.
Pěknou podívanou nabídnou vždy monoposty formule 3 ze šedesátých let. Za jjeich volanty usednou jezdci, kteří s nimi závodili už v šedesátých letech jako například Zdeněk Křivohlavý, Zdeněk Buchar, Jaroslav Rezek. S tovární Škodou Lucia F3 po Oldřichu Brunclíkovi pojede Otakar Stuchlík, chybět nebudou ani manželé Standa a Markéta Profeldovi s Magdou F3 a MRX 1-01. Celkem by se mělo objevit čtrnáct formulí. Bezpochyby zajímavým sportovním automobilem z padesátých let je Gbelec Sport pana Václava Procházky
Samostatnou exhibici nabídne britská klasika, to znamená historické vozy značek MG, Triumph, Austin Healey, Jaguar, Mini atd.
Jezdcům i návštěvníkům budou dělat společnost krásné modelky a hostesky, nebude chybět dobré jídlo a pití. Celkový dojem největší středoevropské Rallyshow doplní prezentace nářadí a široká nabídka dílů pro závodní a sportovní auta i atrakce pro děti a další doprovodné programy.
Umístění nového Autodromu Hradec Králové – Czechring je v areálu Festivalpark na letišti v Hradci Králové.
Startovní listina a program: www.rallyshow.cz (sekce diváci)

MF, JL, 13.9.2011



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar