Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů v Sosnové již tuto neděli

Již o nadcházejícím víkendu se uskuteční na autodromu Sosnová jedna z exhibičních akcí – Setkání mistrů. Na atraktivní paralelní trati s přemostěním, která je z části tvořena asfaltovým povrchem a z části šotolinou se utkají jezdci z rally, rallycrossu a autokrosu.

Jak praví přísloví – každý den není posvícení, platí také o letošním sosnovském setkání v tom smyslu, že neuvidíme žádnou hvězdu světového kalibru, jako byl před dvěma lety Sebastien Loeb s Citroënem. Ještě máme v živé paměti jeho souboj s Václavem Pech, který ve finále se Škodou Fabia WRC francouzského šampiona pokořil. Ale to ale neznamená, že bychom se neměli nač těšit.
Lákadlem bude představení nových vozů WRC s přeplňovanými motory o objemu 1,6 litru. Přímo z premiéry ve Walesu přiveze Ford Fiesta WRC Martin Prokop. „Ford Fiesta WRC je jedinečné auto a jeho řízení mě nesmírně baví. Jeho výkon je mnohem větší než u předchozí Fiesty S2000 a vyšší je i maximální rychlost. Tam kde S2000 už nejela, tak WRC zrychluje. S autem se stále učím a poznávám co dovede. Setkání mistrů bude ideální příležitostí se s autem ještě víc sžít a přitom pobavit sebe i diváky, kteří nás letos neměli šanci vidět na soutěžích v České republice,“ říká Martin Prokop.
Vedle něj se na start postaví i Václav Pech jun. s upraveným vozem MINI John Cooper Works, který bude mít stejný restriktor v sání, jako na soutěžích mistrovství světa. Václav Pech jun., který potvrdil účast s tímto vozem v následujících třech sezónách MMČR, odstartuje proto v kategorii WRC. Zde jej doplní starší, ale neméně atraktivní „wéercéčka“ s dvoulitrovými motory, ať už to bude Škoda Fabia WRC s Pavlem Valouškem nebo účastníkem světových rallye Janem Černým. Nebudou chybět další vozy WRC, S2000 nebo skupiny N ale ani výkonné rallycrossové speciály. Tady patří asi k největším favoritům René Muennich se Škodou Fabia T16 4x4 divize Super Cars. Diváci nepřijdou ani o buginy, od těch nejmenších přes 1600 až po nejsilnější, řízené například autokrosovou legendou Jaroslavem Hoškem, letošním vicemistrem Romanem Kalvodou nebo Markem Stloukalem. V kategorii historiků se představí Tenkl a Tichý s BMW M3, evropský šampionát Janota s Opelem Kadett a Petrášek s Opelem Ascona. Škoda, že tentokrát neuvidíme Emila Trinera, který si v minulosti dokázal se Škodou 130 RS poradit i s „bavoráky“.
Setkání mistrů se uskuteční v neděli 20. listopadu 2011 od půl deváté. Více informací včetně časového harmonogramu a cen vstupenek najdete na www.rallycross-sosnova.cz


PE
+ JL, 17.11.2011

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar