Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Škoda vítězí v APRC v jezdcích (Gill) i ve značkách

Škoda má po finále asijsko-pacifického šampionátu (APRC) v Číně trojnásobný důvod slavit. Poté, co si Gaurav Gill zajistil titul v jezdcích, zvítězila Škoda v také v hodnocení značek.

„Vítězství v APRC má pro značku ŠKODA mimořádný význam – o to více, že bylo korunováno v Číně, na našem strategickém trhu. V celém šampionátu předváděl celý tým ŠKODA MRF velmi solidní výkony, za které všem jeho členům děkuji. Velká gratulace patří vítězné posádce Gaurav Gill a Glen Macneall. Uznání patří také kolegům ze ŠKODA Čína, kteří soutěžní vozy ŠKODA Fabia přímo prezentují v rámci čínského rally šampionátu“, říká šéf motorsportu Michal Hrabánek.
Tisíce diváků slavilo úspěch značky na šotolino-asfaltových tratích Rally Čína kolem města Longyou. Esapekka Lappi s Janne Fermem zvítězili po 13 rychlostních zkouškách a 230,92 kilometrech před týmovými kolegy Gauravem Gillem a Glenem Macneallem. „Jsme rádi, že jsme vítězstvím v Číně pomohli značce Škoda k zisku titulu v APRC. To byl náš hlavní cíl. APRC byla rozhodně skvělou školou do budoucna“, komentoval Lappi.
Pátý triumf v šesti soutěžích korunoval perfektní sezónu týmu Škoda MRF v letošním APRC. Lappi vyhrál před Čínou také rally na Novém Zélandu a v Austráli, Gill přidal s vozem Škoda Fabia Super 2000 vítězství na Nové Kaledonii a v Japonsku. Společně tak suverénně přispěli k zisku titulu ve značkách. V jezdcích slaví Gill svůj „největší úspěch kariéry“, Lappi končí třetí.“ Byla to současně úspěšná obhajoba titulu z roku 2012, kdy ŠKODA zvítězila díky Chrisovi Atkinsonovi jak v hodnocení značek, tak jezdců.
Celosvětové úspěchy potvrzují postavení značky ŠKODA v rally sportu. Vedle triumfu Jana Kopeckého a Pavla Dreslera v ERC korunovali sezonu 2013 národními tituly Raimund Baumschlager v Rakousku, Umberto Scandola v Itálii, Dimitar Iliev v Bulharsku či Marouf Abu Samra v Jordánsku. Gustavo Saba z Paraguaje triumfoval s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 v regionálním šampionátu CODASUR v jižní Americe.







Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar