Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Subaru Rally aréna - místo koní auta

Jedním z klíčových míst XVII. TipCars Pražského Rallysprintu bude Subaru Rally aréna, ve kterou se dočasně promění dostihové a klusácké závodiště ve Velké Chuchli. Diváci zde budou moci sledovat dění na dvou okruhových rychlostních zkouškách a dvou klasických rychlostních zkouškách.

Trať arény tvoří partie na asfaltu, betonovém povrchu, ale i na divácky atraktivní šotolině. Nebudou chybět rychlé pasáže, kde budou vozy dosahovat velmi vysokých rychlostí, ani pomalé a divácky atraktivní vracáky, které budou závodníci projíždět rozevlátými smyky. Na trati arény je vytvořený skok a několik míst bude pěkně auta nakopávat. To vše bude možné sledovat z pohodlí vyvýšené tribuny pro tři tisíce diváků, ale také z blízkosti tratě rychlostní zkoušky. V tomto roce poprvé bude divákům umožněn přístup na plochu závodiště, kde budou vytvořené divácké prostory.
Subaru Rally aréna je plně vybavena sociálním zázemím, ale také restaurací a stánky s občerstvením, stejně jako s upomínkovými předměty, které si budou moci návštěvníci zakoupit. Servisní areál se nachází přímo v areálu, a tak budou mít návštěvníci všechno pěkně pohromadě.
Parkování pro diváky bude zajištěno na dočasně uzavřené komunikaci Radotínská, která kopíruje železniční z Prahy do Berouna, a další odstavná parkoviště budou připravena na druhé straně strakonické silnice u Vltavy, odkud se diváci dostanou do arény podchodem.
Přilehlá železnice a hustý jízdní řád příměstských vlaků, které jezdí ze Smíchovského nádraží zhruba ve dvacetiminutových intervalech, nabízí další možnost, jak se do Subaru Rally arény dostat. Z vlakové zastávky Velká Chuchle je to do SUBARU arény doslova jen pár desítek metrů. Ale pozor ne každý vlak ve Velké Chuchli zastavuje.
Pokud pojedete do Velké Chuchle automobilem, plánujte si prosím příjezd s větším časovým předstihem, protože se dá předpokládat, že v okolí závodiště bude panovat hodně silný provoz a některé křižovatky se mohou ucpávat. Při parkování dbejte pokynů pořadatelů, kteří vám ukáží prostor a způsob parkování. Do arény bude umožněn vstup hlavní bránou závodiště, kde bude v turniketech možnost si zakoupit vstupenky.
O startovní listině zatím pořadatelé mlčí, a tak se zatím můžeme jen domnívat, koho uvidíme. Určitě to bude ale Václav Pech s Mini a Pavel Valoušek se Škodoua Fabia S2000. Chybět bude určitě naopak Josef Kopecký, který se ve stejném termínu účastní Race of Champions v Düsseldorfu. Proslýchá se také leccos o startu Katky Trojanové s Janou Trojanovou (roz. Pluhařovou) s Wartburgem 353.
Další informace o XVII. TipCars Pražském Rallysprintu se dozvíte na webové adrese www.prazskyrallysprint.cz


PE,JL,
24.11.2011

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar