Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech chce útočit na titul

Barum Rallye je asi nejlépe obsazenou českou soutěží zařazenou do Mezinárodního mistrovství České republiky. Ke kompletní české rallyové špičce se přidali dva tovární jezdci týmu Škoda-Auto, kterým jde ale pouze o dobrý výsledek, protože body do ME nesbírají. A jak se připravil Václav Pech?

,,Dlouhé, rozskákané a technicky náročné rychlostní zkoušky na úzkých lesních cestičkách jsou pro zlínskou soutěž charakteristické. Neopakovatelná je však atmosféra celého závodu, a to počínaje seznamovacími jízdami, kdy již od středy jsou kolem trati fandové lovící autogramové karty. Elektrizujícím zážitkem je pak slavnostní start a první noční rychlostka vedoucí ulicemi Zlína, kterou sledují desetitisíce rozjásaných fanoušků,“ vybaví se Václavu Pechovi jako první při slově „barumka“.

„My se budeme soustředit hlavně na bodování v domácím šampionátu, kde máme reálnou šanci bojovat o titul mistra republiky. Do konce sezony zbývají dvě soutěže, a tak to teď rozhodně není o nějakém taktizování a musíme jet od začátku naplno. Budeme chtít i na barumce udržet vedení v mistrovství a ukázat naše MINI v co nejlepším světle,“ říká Václav Pech jun.

Po Rallye Bohemia, kde Václav Pech s Petrem Uhlem skončili stříbrní za továrním teamem škodovky, se EuroOil-invelt team při přípravě na barumku zaměřil hlavně na nastavení motoru a podvozku pro nově předepsané „evropské pneumatiky“. „Na Bohemce jsem nebyl úplně spokojený s chováním vozu na uskákaném a rozbitějším asfaltu, a protože Barum Rallye má právě hodně takových úseků, výrazně jsme upravili nastavení tlumičů a diferenciálů. Při celodenním testu na rozskákané silničce ve vojenském prostoru nedaleko Rokycan se nám povedlo vyzkoušet nejvhodnější variantu. Věřím, že to bude opět posun k lepšímu,“ dodává Václav Pech jun.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar