Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech testoval Mini S2000

Od roku 2006 startuje Václav Pech s výjimkou Pražského rallysprintu startuje výhradně s produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX. Nyní však došlo v týmu k mimořádné události, kterou byl test s vozem typu S2000.

Pech totiž přivezl do ČR vůz Mini S2000 s novým motorem 1,6 turbo, který odpovídá novým předpisům mezinárodní automobilové federace FIA pro závodní vozy blízké budoucnosti. Proč k tomuto testu došlo a jaké z něj má jezdec pocity? „I když máme s áčkovými auty velkou zkušenost z doby, kdy jsme závodili s WRC, tak posledních pět let jezdíme jen s produkčními vozy. Naši největší soupeři závodí se speciály S2000 a já jsem dosud s tímto vozem neměl praktickou zkušenost. Ve spolupráci s firmou Invelt, která je největším prodejcem vozů Mini v ČR, se nám podařilo zajistit test vozu Mini S2000 1.6t. Pod dohledem techniků firmy Prodrive, která tyto vozy pro rallye upravuje, jsme chtěli přímo porovnáním s naším Mitsubishi zjistit výhody a možnosti tohoto vozu. Během testu jsme najeli 50 ostrých kilometrů, při kterých jsme provedli různá měření časů a nastavení podvozku vozu. Získali jsme nový rozhled o fungování těchto nových speciálů a nebudu se tajit tím, že kdyby se nám podařilo finančně starty s tímto vozem zajistit, neváhal bych,“ prozrazuje Václav Pech jun.
Na nadcházející Rallye Hustopeče ale Pech pojede ještě s Mitsubishi Lancer EVO IX, který po propršené Rallye Český Krumlov prošel nezbytnou repasí, aby byl připraven nejen na srovnávací test s Mini S2000, ale hlavně na jihomoravskou Rallye Hustopeče. „V Hustopečích máme určitě na co navazovat. Loni se nám tady podařilo vyhrát, což byl v silné konkurenci velký úspěch. Letos bude v ještě silnější konkurenci mnohem těžší dostat se na stupně vítězů, protože kompletní domácí špičku posílí Jan Kopecký s továrním týmem Škoda. Nám ale zdejší tratě vyhovují a i loňské tropické vedro mi sedělo mnohem více než například nepřetržitý déšť v Krumlově. O co nejlepší výsledek a umístění na pódiu se rozhodně budeme chtít poprat,“ říká před startem Rallye Hustopeče Václav Pech jun.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar