Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Závodní speciály a autogramiády na autosalonu Brno

Již v sobotu 4. června se otevřou brány jubilejního desátého veletrhu Autosalon Brno 2011, jenž navazuje na více než 105-ti letou historii pořádání přehlídek osobních automobilů na území ČR. Také letos budou k vidění závodní speciály – automobily i motocykly.

Výstavka se uskuteční „pod křídly“ TV Motormix a k vidění na ni budou převážně zcela jiné vozy, než které budily zájem fanoušků a návštěvníků veletrhu vloni, tehdy ještě pod kopulí pavilonu Z. Počet exponátů se v současné chvíli blíží třem desítkám. Další závodní vozy pak budou vystaveny v těsném sousedství na veletrhu Motorsport EXPO 2011 ve stejném pavilonu.


V pavilonu G1 budou mimo jiné k vidění tyto závodní stroje:

Škoda Octavia – okruhy
Škoda Octavia – vrchy, veterán
BMW M3 GTR – okruhy
Tatra 603 – okruhy – legendární vůz
Renault Clio - okruhy
Škoda Fabia Sedan – okruhy
Alfa Romeo 147 2.0 TS – rallye
Iveco Daily 35 S 13 – servisní vůz pro ralye
Honda Civic TypeR – vrchy a rallye
Škoda Fabia – rallye
Lancia Delta - rallye
Toyota Celica – rallye
VW Brouk – rallye – jediný podobný vůz u nás
Nissan Kingcar – cross country rallye
Hummer H3 EVO – Dakar, cross country rallye
MAN – servisní vůz pro Dakar, cross country rallye
Lada Samara – vrchy
Moskvič AZLK 2140 SL – replika, rallye
Moskvič Moskvič 412 – replika vozu z Marathonu London Mexiko 1970
Modely formule 1 pro soutěž F1 ve školách

motocykly
Honda RS125 – silniční závody
Triumph – silniční závody
Jawa – silniční závody ( na stroji jezdil legendární František Šťastný)
Jawa Ice Speedway 886 - ledová plochá dráha
atd


„Novinkou bude výstava několika desítek fotografií s tématikou motocyklových a automobilových závodů a někdy až neuvěřitelných „crashů“ od Lubomíra Novosáda. V jednání je ještě několik velmi zajímavých vozů, tak uvidíme zda se tento seznam ještě rozšíří.


Součástí expozice budou také autogramiády. „Zveme prakticky jakékoliv závodníky, včetně těch, kteří na autosalonu nevystavují. Není jednoduché, zaplnit pomalu polovinu tak velikého pavilónu, jakým G1 je – navíc v plné sezóně. Přesto bude návštěva i naší expozice pro fanoušky jistě zajímavá," podotýká organizátor výstavky a šéf Motormixu Pavel Jelínek.
„Jak jsem uvedl, na autogramiády pozveme nejen jezdce, kteří zde ukáží své speciály. Přijít mohou i další. Stačí mít s sebou týmové podpisové karty, plakáty, fotky a propisku, či fixku. Stačí se nám předem ozvat a domluvit si konkrétní den a případně hodinu. Každý navíc může přijít na autogramiádu během dne i třeba dvakrát nebo třikrát, aby dostali šanci získat autogram i další návštěvníci veletrhu. Navíc chceme vše připravit tak, aby najednou mohlo autogramiády rozdávat i třeba pět a možná i více různých závodníků, naznačuje dále Pavel Jelínek a vyzývá, aby jezdci napsali na email tvmotormix@seznam.cz nebo p.jelinek@chello.cz, případně zavolali na číslo 732 223456.
Do pavilonu G1 přijdou návštěvníci hned ze zastávky MHD Vinařská ( konkrétně se jedná o zástavku "šaliny" u nového vchodu na BVV, jednu zastávku za hlavní bránou směrem od nádraží do Pisárek ), případně také přímo od rozlehlého parkoviště u sousedního pavilonu Z a potažmo i G1 a G2. Připomeňme ještě zajímavost, že např. v sobotu mohou přijít zcela zdarma všichni majitelé vozů Škoda, kteří se u vchodu prokáží klíčky k tomuto vozu.


PJ, 2.6.2011

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar