Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Dolní Bousov - Nikodém testoval a vyhrál

Po zrušeném závodě v Matschenbergu pokračoval domácí autokrosový šampionát teprve druhým podnikem, a to v Dolním Bousově. Mezi loňským nepříliš povedeným závodem a tím letošním byl rozdíl jako mezi dnem a nocí.

Jen škoda, že někteří reprezentanti (Jordák, Antony, Vaculík nebo i V.Štětina, Výborný v super buggy, Novotný v Buggy 1600 nebo Šafránek v Junior Buggy) závod vynechali. Ani se nelze divit, když v minulých týdnech absolvovali závody v Litvě a Lotyšsku a nyní je čeká Evropa v Německu a Nové Pace.


V Super buggy si vedl nejlépe Petr Nikodém, který vyhrál dvě rozjížďky, v jedné byl poražen skvěle jedoucím Nosálkem a také v semifinále si vyjel první řadu pro finále. Druhý dojel právě Nosálek, třetí Paul. Druhé semifinále vyšlo nejlépe Polákovi před Horákem a Klenanczem.

První start finále se opakoval, druhý start byl záhy zastaven po havárii a teprve do třetice se mohlo závodit. Petr Nikodém bleskovým startem si vytvořil náskok před Horákem a Paulem, který do cíle navýšil na dvanáct sekund. Přitom jedno kolo trvá kolem čtyřiceti sekund. Jak přiznal, závod v Dolném Bousově bral spíš jako test před další Evropou. Ve smolném dni pokračoval Kubíček, pro kterého skončilo finále na sedmém místě.


V divizi Buggy 1600 chyběl Novotný, a tak bylo jasné, že o zlatý věnec se utkají Florián, Duřt a Pytloun. Nejlepší skore po rozjížďkách měli s dvěma prvními místy Pytloun a Florián, s jedním pak překvapivě Bouška. Pro nedostatečný počet jezdců se semifinále nejelo, a tak se šlo rovnou na finále. Hned o startu sváděli spolu krásný souboj Pytloun s Floriánem, který svého soupeře v polovině předjel a s náskokem takřka pěti sekund zvítězil. O třetí místo sváděli krásný souboj kolo na kolo Duřt s Hartmannem, nakonec byl v cíli dřív jen o „fous“ Duřt.


V Junior Buggy si vedli po rozjížďkách nejlépe Pytlounová (1-1-2), Kolomý (0-2-1) s velkým náskokem před třetím Hovorkou. Ve finále se ujala vedení Pytlounová před Kolomým, kterému se ale podařilo svoji soupeřku předjet a připsal si tak první vítězství v Junior buggy. Jeho otec „dakarista“ Martin Kolomý mohl být spokojen. Už méně jeho kolega Rosťa Plný, když dcera Eliška finále nedokončila.


Divize Touring Autocross se už asi nepodaří vzkřísit, i když snaha byla, ale zatím se nikdo nový neobjevil a jak to vypadá asi jen těžko objeví. Suverénem zůstává nadále Dlesk se špičkovou Fabií. Za ním se po rozjížďkách srovnali Horčička s Hondou Civic a Bret s VW Polo. Ani finále nepřineslo žádné vzrušení, jen když se Bret propadl po technických problémech až na poslední páté místo.


Dalším mistrovským podnikem bude první srpnový víkend závod v Poříčí nad Sázavou.



Super Buggy

1.Nikodém
2.Horák
3.Paul
4.Klenancz
5.Nosálek


Průběžné pořadí

1.Nikodém 70
2.Horák 51
3.Klenancz 46
4.Paul 43
5.Kubíček 42



Buggy 1600

1.Florián
2.Pytloun
3.Duřt
4.Hartmann
5.Raušer


Průběžné pořadí

1.Florián 65
2.Kindl 53
3.Pytloun 47
4.Vaculík 42
5.Hartman 41



Junior Buggy

1.Kolomý
2.Pytlounová
3.Stuchlík
4.Svoboda L.
5.Pospíšil



Průběžné pořadí

1.Pytloun 61
2.Kolomý 59
3.Plná 52
4.Svoboda L.46
5.Pospíšil 39



Touring Autocross

1.Dlesk
2.Horčička
3.Hilse
4.Vávra P.
5.Bret


Průběžné pořadí

1.Dlesk 70
2.Hilse 52
3.Bret 52
4.Horčička 51
5.Musil 31


Touring 1600

1.Pytela
2.Jánoš T.
3.Přibyl
4.Fölkl
5.Jánoš J.


Průběžné pořadí

1.Jánoš T. 67
2.Pytela 64
3.Přibyl 51
4.Kopena48
5.Fölkl 42


D2

1.Mihulka
2.Bartoš
3.Babák
4.Vávra
5.Mlejnek


Průběžné pořadí

1.Mihulka 64
2.Knap 55
3.Hašler T. 52
4.Harasim 41
5.Hašler M.37



JL 24.6.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar