Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - evropské zlato pro Horáka a Pytlounovou

Evropský šampionát se závodem v Nové Pace přehoupl do své druhé poloviny a do konce roku čekají na jezdce ještě závody ve Francii, Maďarsku, Itálii a Španělsku. Zatím není nic rozhodnuté a ani jedna z divizí nemá jasného favorita na titul.

Největší pozornost poutá pochopitelně Super Buggy, v níž se představilo 32 jezdců, bohužel už nestartují dřívější esa jako Stubbe, Grencis, Tafani, Mercier nebo Feuillade. Rozjížďkami prošli nejlépe s třemi vyhranými jízdami Antony, Horák a Theuil, zatímco Nikodém vyhrál dvakrát a jednou dojel druhý. Zvláště Horáka zastihla Nová Paka ve skvělé formě, když v semifinále porazil Nikodéma i Jordáka. Druhé semifinále si připsal Antony před Theuilem a van Astenem. Rozuzlení mělo přinést finále. Suveréně vystartoval Horák před Antonym, ale ten svoje účinková ukončil už v druhém kole pro poruchu. Na druhém místě se usadil nikým neohrožován Theuil, o třetí příčku sváděli souboj Nikodém a Jordák, až do chvíle než Nikodémovi prasklo rameno a postupně se propadl na sedmou příčku.

Super Buggy

1.Horák
2.Theuil
3.Jordák
4.van Asten
5.Dufour
7.Nikodém


Průběžné pořadí

1.Nikodém 140
2.Antony 136
3.Theuil 108
4.Horák 101
5.Jordák 88


Buggy 1600

V divizi 1600 se sešlo na startu čtyřicet jezdců a všichni si kladli otázku jestli v domácím prostředí vyhraje Novotný. Nestalo se tak, a největší radost tak udělali divákům Kindl a Florián, nováčkové divize

Oběma také vyšli nejlépe rozjížďky, když všechny tři vyhráli, dvě vyhrál vedoucí jezdec průběžné klasifikace Wibbeler. První semifinále vyhrál Klaasen před Kindlem a Haselhoferem, když Hartmann si skvělým manévrem poradil v poslední zatáčce s Pytlounem a postoupil do finále. Druhé semifinále pak Florián před Ottem a van der Puttenem. Ve finále se ujal vedení Klaasen, několik kol sledovaný Floriánem, kterého nakonec předjeli Kindl i van der Putten. Wibbeler skončil šestý a připsal si tak další důležité body. Hartmann s motorem „asmatikem“, nový stále není hotový, vybojoval před domácími diváky pěkné sedmé místo.


1.Klaasen
2.Otto
3.Kindl
4.van der Putten
5.Florián
6.Wibbeler


Průběžné pořadí

1.Wibbeler 125
2.Floruián 118
3.Jaspers 99
4.Novotný89
5. Kobras 88


Junior Buggy

V Junior Buggy za účasti třinácti chlapců a čtyř dívek si vedli nejlépe Ottink, který byl nejrychlejší ve všech třech jízdách, jednu vyhrál Šafránek. V prvním semifinále se radoval z postupu právě Ottink před Pospíšilem a postoupili ještě Doubravová a Hovorka. Druhé vyhrála Pytlounová před Ritveldem a Kolomým, a postoupila i pátá Svodová.


Drama přineslo až finále, v němž se ujal vedení Ottink sledovaný Pytlounovou, a to až asi do poloviny jízdy. Rozuzlení přišlo v okamžiku, když trať „zatarasili“ dva jezdci a byol otázkou kdo si jakou stranu stranu vybere k objetí. Ottink zvolil vnější stranu, zatímco Pytlounová vnitřní a tím se dostala do vedení, které si už nenechala vzít. Její radost byla v cíli obrovská. Třetím místem dovršil úspěch našich barev Kolomý. Smolný víkend prožila Plná, která měnila během závodu tři motory, ale bohužel „zbytečně“ Do finále se nedostala.


1.Pytlounová
2.Ottink
3.Kolomý
4.Hovorka
5.Schuurman


Průběžné pořadí

1.Ottink 156
2.Feuillade 135
3.Kolomý 119
4.Plná 111
5.Pytlounová 107
6.Svobodová 97


CrossCar

1.Comte
2.Meat
3.Chinchilla


Průběžné pořadí

1Meat 132
2.Chinchilla 118
3.Vazquez 107
6.Doležal 74


Touring Autocross

1.Výborný
2.Dlesk
3.Musil
4.Casalboni
5.Vávra P.


JL 9.7.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar