Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Invelt Rallye Pačejov - Kopecký vyhrál, Stříteský mistrem

Mistrovství ČR v automobilových soutěžích 2024 ukončila víkendová Invelt Rally Pačejov, která rozdala poslední body pětidílného seriálu (Rally Šumava se nezapočítávala). Už před startem bylo jasné, že titul získal Dominik Stříteský a Jan Hovorka, když Jan Kopecký měl jen teoretickou šanci.

Dominik Stříteský se ujal hned od první zkoušky vedení před Janem Kopeckým, ale po šesté si pořadí vyměnili, a tak dojeli také do cíle. Oba vyhráli shodně po pěti zkouškách, ve dvou byl nejrychlejší Filip Mareš, který s Toyotou Yaris obsadil třetí příčku. Soutěže využil i jako trénink na světovou Středoevropskou soutěž, která se pojede na hodně podobných zkouškách.


O tomto se mi nikdy ani nesnilo, ale dnes už je to příjemná realita. Mám vedle sebe perfektního spolujezdce Jirku Hovorku a dokonale nám sedla i naše nová Škoda Fabia RS Rally2. To všechno dohromady nám zajistilo náš první společný titul a už nyní se těším na budoucnost. Pokud to situace dovolí, příští rok bychom se rádi podívali i do Evropy,“ řekl v cíli Dominik Stříteský.



Jan Kopecký si vítězstvím zajistil s Janem Hlouškem titul vicemistra. „Sluší se pogratulovat nejenom Dominikovi Stříteskému, ale i ostatním mladým soupeřům. Dobře jsme si letos zazávodili a doufám, že to bavilo nejenom nás, ale i diváky a fanoušky. Teď nás čeká zimní pauza, během které se rozhodnu o plánech na sezonu 2025. Když to situace dovolí, rád bych kluky zkusil ještě prohnat,“ zhodnotil sezonu Jan Kopecký.



Čtvrté místo vybojoval při posledním startu s Fordem Focus WRC (ještě pojede Setkání mistrů a Pražský rallysprint) takřka domácí Václav Pech.



V kategorii dvoukolek byl nejrychlejší Jan Dohnal s Renaultem Clio S1600, ale protože není tento automobil započítáván do MR ČR, stejně jako Pechův Focus WRC, tak prvenství připadlo Dominiku Novotnému s Opel Corsa Rally 4 před René Dohnalem s Peuágeotem 208 Rally 4.V této skupině obsadil pěkné páté místo nestárnoucí Josef Peták rovněž s Peugeotem.


1.Kopecký - HloušekŠkoda Fabia RS Rally21:15,2
2.Stříteský – HovorkaŠkoda Fabia RS Rally2+3,4
3.Mareš – BuchaToyota GR Yaris Rally2+7,8
4. Pech – UhelFord Focus RS WRC+1:17,2
5.Březík – KrajčaŠkoda Fabia RS Rally2+1:55,2
6.Cvrček – ProkorátŠkoda Fabia RS Rally2)+2:18,8
7.Černý – ŘihákováŠkoda Fabia Rally2+2:58,7
8.Jirásek – MachůŠkoda Fabia Rally2+3:27,3
9.Kopáček – PickaFord Fiesta Rally2+3:55,4
110.Vlček – KunstHyundai i20 N Rally2+4:19,8





JL
Foto Daniel Folprecht

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar