Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Kopecký hodnotí třetí místo na Bohemii

Agrotec Škoda Rally Team ve složení Jan Kopecký a Jan Hloušek si veze z Rally Bohemia třetí místo absolutní klasifikace. Tratě v okolí Mladé Boleslavi opět nabídly krásné souboje nejen v popředí výsledkové listiny.

Jan Kopecký s Janem Hlouškem vstoupili do soutěže výborně a po úvodní rychlostní zkoušce v ulicích Mladé Boleslavi šli do vedení. „Těsně před zkouškou sprchlo, ale na to jsme byli připraveni. Vezli jsme tři tvrdé a tři měkké pneu, které jsme hned využili,“ popisuje úvodní volbu pneu Jan Kopecký.

Již v následující erzetě se ale všem utrhl Dominik Stříteský a převzal vedení. „Trať rychle osychala a ty měkké pneu se na tom rychle přehřály.“ Následovala zrádná zkouška Zvířetice s několika šotolinovými úseky. „Loni se jela jako závěrečná a my na ní měli několik krizovek. To byl asi důvod, proč jsem byl letos v prvním průjezdu moc opatrný.“ Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu tak ztratila další pozici, když se před ní dostal domácí Filip Mareš.

Druhý průjezd Zvířeticemi dopadl ještě o trochu hůře. „Chtěli jsme zariskovat a pokusit se něco stáhnout. Šlo to skvěle, ale na posledním odbočení na šotolinu jsem byl pozdě na brzdách. Musel jsem auto přetočit přes ruční brzdu a zadkem vozu jsme trefili břeh. Stálo nás to hodně vteřin, ale mohlo to dopadnout i hůře,“ přiznává Jan Kopecký. V sobotu večer tak Jan Kopecký ztrácel na vedoucího Dominika Stříteského 14 vteřin.

V neděli čekaly na posádky krásné tratě na Turnovsku. Na těch sice dokázal Jan Kopecký malinko ze ztráty ubrat, ale konečný souboj o vítěztví se konal na Městské rychlostní zkoušce mezi Stříteským a Marešem, kdy prvně jmenovaný byl lepší a obhájil tak loňské prvenství.

„V první řadě musím pogratulovat Dominikovi i Filipovi. Jeli skvěle. Mě mrzí naše chyba, jinak jsme se skvěle svezli a auto fungovalo výborně. Těšíme se na Barum Rally, která asi bude klíčová i z hlediska vývoje šampionátu,“ končí hodnocení Bohemky Jan Kopecký.

Dalším startem Agrotec Škoda Rally Teamu bude právě Barum Czech Rally Zlín v termínu 16. - 18. srpna.



Pořadí Bonver Casino MR ČR


1.Stříteský - Hovorka 161
2.Kopecký - Hloušek 138
3.Březík - Krajča 121
4.Cais - Bacigál 115
5.Mareš - Bucha 85


PR 21.7.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar