Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Nikodém komentuje smolnou Francii

Tak letos, nám už nepomůže ani koupel ve svěcené vodě. Ironie osudu, si letos zřejmě našla svého oblíbence. Nejen, že by ukázala naším směrem, ale její prst máme momentálně zapíchnutý přímo v.... nose. Protože to co se nám tuto sezónu děje, už hraničí s nelidským přístupem pro smysl k šikaně.

Pro osmý závod, jsme se vrátili znovu do Francie, tentokrát do oblíbené Saint Igny. Loni zde byly krásné závody a i zde jsme doufali, že se konečně dostaví letošní vysněný průlom. Ano, opět jsme vyhráli měřené tréninky, opět si domů vezeme vylepšení našeho vlastního rekordu tratě a ano opět jsme po sobotě byli na celkově prvním místě.

Tím pro nás, ale bohužel závody nekončí. Egypt měl deset ran, Ceasar měl Bruta a my máme neděli. Někde na pomyslně dělící čáře, mezi sobotou a nedělí, zřejmě probíhá slosování, kde Ironie (dále například Irena - nic osobního), sahá do klobouku a náhodně tahá jeden průser za druhým...
Díky kombinaci nenažrané Ireny a zřejmě bezedného klobouku zkázy, jsme letos tam kde jsme. V druhé rozjížďce jsme odstartovali až za Robertem Theuilem a bylo potřeba zabojovat o posun. Bohužel zde se dostavil výsledek prvního slosování. Při předjíždění došlo ke kontaktu a už z prvního místa jsme tak přišli o půlku zádele. Tím jsme byli odsunuti na konec startovního pole a (pro změnu) úspěšně vymazali celé sobotní snažení.

Místo příjemného hlídání maxima bodů z rozjížděk, jsme tak byli opět v pozici poslední záchrany a do dalších jízd startovali někde od Eiffelovi věže. Postupným prokousáním se zpět v přední pozice, skrze třetí rozjížďku a semifinále, nám Irena předhodila naději v podobě čtvrtého místa na startu finále. Všichni víme, že ve finále je spousta času na předjíždění a myslím, že opatrnější přístup k první zatáčce byl vidět i zvenku. Snaha byla vyhnout se všemu.

Tady ale vlítla do dveří Irenka, ukázala prstem a jenom se hlasitě smála. Po ranním incidentu jsme nechtěli nic riskovat a i přes zdánlivě bezproblémovou funkci, jsme raději vyměnili celé řízení i s posilovačem. Známe naše letošní štěstí a řekli si, že nechceme nic riskovat... Můžete si tipnout co odešlo ve finále. Při odjezdu kolo na kolo s Johnym po startu od první zatáčky, v podstatě na rovině, prasklo ozubené kolo v nově vyměněném posilovači řízení

Dvě kola jsem se s vylomenými zuby pral, ale někde ve třetím kole se řízení zaseklo úplně a museli jsme z finále odstoupit. (nebo trefit rovně zeď, což se vzhledem k událostem vůbec nejevilo jako špatná varianta)

Tímto pro nás končil opět skvěle rozjetý závod a v tuto chvíli se dá pomalu říci, že i celý letošní šampionát. Bodová propast je už tak hluboká, že už ji žádné naše snažení nemůže uzavřít a spoléhat bychom se museli na obrovské štěstí. Což si nalejme čistého vína, letos by bylo jednodušší vsadit všechno na zelenou.

I když nám to letos nevyjde, tak naštěstí nic nekončí. Dá se říct, že o sponzory nepřijdeme a zjistil jsem, že přes všechny fáze mentálního rozpadu se člověk dostane zpět ke smíchu, takže poslední závody si pojedeme užít úsměvem na tváři a pokusíme se ubránit alespoň druhé místo.
No a kdyby někdo znal nějakého exorcistu se zaměřením na závodní stroje, tak ho prosím pošlete tento víkend do Itálie.


Super Buggy

1.Theuil
2.Antony
3.Feuilland
4.Tafani
5.Albers
6.V.Vaculík


Průběžné pořadí

1.Antony 230
2.Nikodém 195
3.Theuil 174
4.Jordák 130
5.Bartelen 120
6.V.Vaculík 116



Buggy 1600

1.Otto
2.van Buren
3.Florián
4.Wibbeler
5.Klaasen


Průběžné pořadí

1.Florián 195
2.Wibbeler 179
3.Novotný 169
4.van Puuten 154
5.Kobras 142


Junior Buggy

1.Kolomý
2.Ottink
3.Pytlounová
4.Fransse
5.van Lipzig


Průběžné pořadí

1.Ottink 249
2.Feuillade 213
3.Kolomý 203
4.Plná 185
5.Pytlounová 172
6.Svobodová 143


Crosscar

1.Gillovin
2.Barre
3.Meat
7.Kotaška


Průběžné pořadí

1.Meat 226
2.Pina Chincila 182
3.Conte 167
6.Doležal 108


PN 19.9.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar