Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot Rally Cup -Dohnal kousek od titulu

Sedmé pokračování Peugeot Rally Cupu ukončí letošní sezónu na 53. ročníku legendární BARUM CZECH RALLY ZLÍN. Ve startovní listině figuruje celkem 15 posádek s vozy Peugeot, devět z nich je přihlášeno do cupu. Barumka rozhodne o celkovém vítězi, nejblíže k prvenství má René Dohnal, kterému stačí ukořistit jediný bod.

Jeho největší rival David Štefan totiž ve Zlíně nestartuje. Barumku tentokrát vynechává i Filip Ocelka, chybět naopak nebude průběžně třetí Miroslav Číž. Na premiéru v Peugeot Rally Cupu se chystá talentovaný Daniel Polášek, jeho jmenovec Daniel Cáb a Petr Lukašík. Kompletní výčet doplňuje David Ševčík, Jakub Schimmer, Jan Procházka, Lyuben Kamenov (BGR) a favorizovaný René Dohnal. Z devíti cupových vozů Peugeot je pět speciálů 208 Rally4, čtyři jsou pak ve starší, ale stále velice úspěšné verzi 208 R2.

Nováčkem v Peugeot Rally Cupu je Daniel Polášek. V automobilových soutěžích je nicméně ostříleným borcem, letos startuje v prestižním evropském seriálu ERC a současně je ambasadorem 53. ročníku Barum Czech Rally Zlín. „Už se moc těším, Barumku si chceme hlavně užít, je to vždy velký motoristický svátek a doprovází ji úžasná atmosféra. Pro nás je to domácí soutěž, takže očekáváme velkou účast a podporu našich fanoušků. To sebou ale přináší poměrně velký tlak, navíc jsou zdejší erzety specifické a na podobném povrchu jsem dlouho nestartoval. Musím také myslet na to, že hned příští týden odjíždí auto do Walesu, kde pojedeme další podnik v evropských juniorech. Ve Zlíně bude ve dvoukolkách silná konkurence, nebude to snadné, ale nemůžu se dočkat.“

René Dohnal má nejblíže k vítězství v Peugeot Rally Cupu, průběžné vedení drží i mistrovství ČR ve skupině vozů s jednou poháněnou nápravou a k vítězství v cupu mu stačí jeden jediný bod. Prozatím stejný počet 44 bodů má na svém kontě David Štefan, ten se ale letos soustředí na vybrané zahraniční podniky a do bojů na Barumce nezasáhne. Průběžně třetí je Miroslav Číž.

„Barumka je pro nás pravidelně vrcholem celé sezóny. Atmosférou se ničemu nevyrovná, po sportovní stránce není co dodat a naše posádky mají skvělou příležitost k porovnání s evropskou konkurencí. Peugeotů je ve startovní listině celá řada, což dokazuje úspěšnost naší závodní dvěstěosmičky,“ doplnil krátce ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.



PR 15.8.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar