Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Radek Jordák prolomil na Poříčské Homolce smůlu

Domácí autokrosový šampionát pokračoval třetím závodem na Poříčské Homolce, který byl zároveň započítáván do Zóny střední Evropy. Ačkoliv předpověď počasí nevěstila nic dobrého, tak dorazilo poměrně hodně diváků. Nakonec přeci jen trochu vyšla, i když musel být závod asi na půl hodiny přerušen.

Do Super Buggy nastoupilo 26 jezdců, ale bohužel bez Horáka (zlomené zápěstí) a Antonyho (rodinné problémy), naopak přijeli Maďaři Toth a opět i Klenancz. Už trénink přinesl překvapení, když za třemi nejrychlejšími Nikodémem, Kubíčkem a V.Vaculíkem skončil Dubravský, který přesedl ze Škody Fabia z divize Touring 1600 a roční pause do buggy po Cimimgovi. Ve výborném výkonu pokračoval v rozjížďkách, přičemž dvě vyhrál a jednou dojel druhý. Všechny tři dle očekávání vyhráli Nikodém a Kubíček. Třikrát druhý byl Nosálek. Semifinále vyhrál Nikodém před Dubravským a Tothem, druhé pak Kubíček před Paulem a Vlaďou Štětinou. Do finále nepostoupil Klenancz.

Jedno přísloví praví – kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. To v případě nejrychlejších jezdců platilo tak napůl. Hned po startu narazil Kubíček do Nikodéma a tím pro něj finále skončilo. Mezitím Nikodém ujížděl všem soupeřům až do chvíle než musel zastavit v důsledku poškození vozu po úvodní kolizi. Do čela šel Toth, ale brzy se před něj dostal Jordák a zvítězil. Tím prolomil smůlu z předcházejících let. Vítězství je pro ně největší odměna za jeho pomoc při přípravě tratě. Smolařem byl Dubravský, jehož buggy vypověděla na startu službu a do finále vystartoval s velkou ztrátou. Po dvou letech mohl být spokojen i Vladislav Štětina s novým motorem Nissan.


Super Buggy

1.Jordák
2.Toth
3.Paul
4.Štětina V.
5.Rojar

Průběžné pořadí

1.Nikodém 93
2.Paul 68
3.Kubíček 62
4.Jordák 60
5.Klenancz 56


Buggy 1600

Pětadvacet jezdců se objevilo na startu Buggy 1600 a už po tréninku bylo jasné, že se rozhodně mezi Kindlem, M.Vaculíkem, Novotným, Floriánem a Duřtem. Pozadu nechtěl zůstat ani Hartman. Tři jízdy vyhráli Novotný, Florián i Duřt, ale ten si vytáhl v semifinále bohužel černého Petra a nepostoupil. První semifinále vyhrál Novotný před Hartmanem a Kindlem, v druhém byl nejrychlejší Florián před M.Vaculíkem a Rezkem.

Ve finále nejlépe vystartoval Novotný, ale už v druhém kole jej začal předjíždět jeden soupeř za druhým, a skončil za stupněmi vítězů. Zaslouženě zvítězil Florián a dostal se do čela průběžné klasifikace.


1.Florián
2.Vaculík M.
3.Kindl
4.Novotný
5.Beck


Průběžné pořadí

1.Florián 99
2.Kindl 73
3.Vaculík M. 71
4.Hartman 59
5.Novotný 50


Junior Buggy

V rozjížďkách si vedla nejlépe Pytlounová, ve dvou Plná a v jedné Pospíšil. Obě dívky také prošly v pohodě ze semifinále do finále. Z postupou se radovala i Bartáková, naopak smutný byl Kolomý. Po startu měla po jezdecké chybě problém Pytlounová a stíhací jízdou se dostala na šestou příčku. První místo uhájila Plná po souboji s Pospíšilem a pátým místem byla spokojená i Bartáková, která krásné umístění věnovala bráškovi Lukášovi, který mohl závod sledovat s popálenou nohou z nemocnice.

1.Plná
2.Pospíšil
3.Šafránek
4.Ouředníček
5.Bartáková


Průběžné pořadí

1.Plná 86
2.Pytlounová 85
3.Pospíšil 69
4.Kolomý 66
5.Svoboda 63


Touring Autocross

Díky pěti zahraničním jezdcům se v Poříčí objevilo devět jezdců, ale do finále jich nastoupilo pouze šest. Hned po startu se dostal Dlesk do kolize s Horčičkou, a hned začal dohánět vedoucího Breta tak dlouho až se dostal na první místo. Jenže v cíli byl diskvalifikován za nesportovní jízdu a zlatý věnec si odvážel zaslouženě Bret s VW Polo před Horčiřkou s Hondou Civic.


1.Bret
2.Hočička
3,Musil
4.Šebo
5.Amatori
Dlesk z 1.m diskv.


Průběžné pořadí

1.Dlesk 95
2.Bret 85
3.Horčička 82
4.Musil 58


Touring 1600

1,Přibyl
2.Kraševec
3.Kopena
4.Purma
5.Pytela


Průběžné pořadí

1,T,Jánoš 88
2.Pytela 88
3.Přibyl 82
4.Kopena 73
5.Fölke 61


D2

1.T.Hašler
2.Ciminga
3.Maršala
4.Brumlich
5.Hašler M.

Průběžné pořadí

1.Hašler T 87
2.Knap 77
3.Mihulka 74
4.Haraslin 62
5.Hašler M. 59


Mascom Cup
1.Švorc
2.Svoboda L.
3.Svoboda T.
4.Hartych
5.Vejmola

Průběžné pořadí

1.Svoboda L. 216
2.Brousek 213
3.Hartych 192
4.Svoboda T.190
5.Švorc 172



JL 6.8.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar