Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Hustopeče - Březík vyhrál první velkou soutěž

Domácí šampionát v rally pokračoval v Hustopečích třetím podnikem, který uzavřel první polovinu šestidílného seriálu. Po dramatické bitvě se ze zaslouženého vítězství radovala posádky Samohýl Škoda Teamu ve složení Adam Březík/Ondřej Krajča.

Tradiční soutěž na jižní Moravě se uskutečnila v obvyklém formátu. První etapa se uskutečnila v pátek večer, druhá pak od sobotního rána. Opět nechyběly většinou jezdců oblíbené šotolinové úseky, které se staly jednou z charakteristických vlastností hustopečské rally mezi vinohrady. První zkoušku vyhrál Václav Pech, v druhé zajel ještě pátý čas, ale poškodil kolo a zhe závodu musel odstoupit. Do šampionátu ale body nesbírá.

A tak se podle očekávání usadil v čele největší favorit Jan Kopecký, který těžil z dokonalé znalosti tratí. Zázemí jeho Agrotec Škoda Rally Teamu totiž sídlí právě

v Hustopečích. Poté, co poslední rychlostní zkouška úvodní etapy v pátek večer byla zrušena kvůli divákům, odevzdával týmový vůz Škoda Fabia RS Rally2 do uzavřeného parkoviště s náskokem 5 sekund na Adama Březíka. Dominik Stříteský ani Erik Cais se hned na úvod nevyvarovali chybám, a tak se jejich ztráta pohybovala kolem půlminuty.

Také sobotní druhá etapa se nesla ve znamení boje o vteřiny. A opět hrály prim posádky podporované tuzemským zastoupením automobilky Škoda Auto. Ke skvělému výkonu se vzepjal Adam Březík, jenž porazil favorizovaného Jana Kopeckého a zaslouženě slavil premiérové vítězství v soutěži mistrovství ČR. Neméně zajímavý duel se odehrával v souboji o třetí příčku. Dominik Stříteský, jenž vyhrál předchozí Rallye Český Krumlov, udržel za svými zády Erika Caise a za cílovou rampou tentokrát vystoupil na bronzový stupínek.

Když se pozorně podíváme na výsledky, tak vidíme, že „1.ligu“ tvoří trojice Kopecký. Stříteský a Březík. Za nimi poměrně s velkým odstupem Jirásek, Cvrček, Vlček a pak všichni ostatní.
Z favoritů chyběl pouze Filip Mareš, který startoval ve Švédsku na soutěži evropského šampionátu (13.místo).



1.Březík- KrajčaŠkoda Fabia RS Rally21:20:16,2
2.Kopecký – HloušekŠkoda Fabia RS Rally2 +2
3.Stříteský – HovorkaŠkoda Fabia RS Rally2 +24,9
4.Cais – TěšínskýŠkoda Fabia RS Rally2+29,7
5.Jirásek – MachůŠkoda Fabia Rally2+3:10,8
6.Cvrček – ProkorátŠkoda Fabia RS Rally2+3:37,9
7.M.Vlček – KunstHyundai i20 Rally2+4:00,4
8.Trojan - ChlupŠkoda Fabia Rally2+4:30,9
9.Jirovec – JindraŠkoda Fabia Rally2+4:34,9
10.Kurka – VajíkŠkoda Fabia RS Rally2+5:32,2






PR + JL 16.6.2024

















Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar