Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Dolním Bousově se také létalo

Po loňském závodě v Dolním Bousově se na pořadatele snesla pořádná vlna kritiky, oprávněná i neoprávněná. Ale letos si všichni závod chválili. A musíme konstatovat, že byl opravdu hodně povedený.

A to ještě páteční noční déšť proměnil trať v bahno a v sobotu ráno mohli pořadatelé začít s úpravou znova. Do bahenní lázně se v prvním tréninku nikomu ani nechtělo, což je logické, ale pak začala trať osychat, vysvitlo sluníčko a mohlo se závodit naplno.



Plánované sobotní rozjížďky, respektive celá první série se odjela v klidu a v neděli závod pokračoval od osmi hodin druhou a třetí sérií. Bohužel nedostatečný počet jezdců v některých divizí zapříčinil, že se mohly semifinálové jízdy uskutečnit pouze v Divizi 2 (cestovní automobily) a v Super buggy.
Nově zařadili pořadatelé do programu Divizi 4, naopak se nejel Mascom Cup pro karty a místo něj vypsán volný závod v crosscar,



Ve startovní listině chyběla řada jmen jako Zdeněk Antony, Radek Jordák, Vojta Vaculík, Ota Výborný, Vladislav Štětina, Jakub Novotný (důvody jsme psali včera), ale po delší době se objevil opět Jaroslav Povondra, vnuk bývalého průkopníka autokrosu a jednoho z našich nejlepších jezdců Jaroslava Povondry. Startoval opět v Buggy 1600, která přinesla po celý den zajímavé a vyrovnané souboje.




V Divizi Racer Buggy 160 startuje letos i pětiletý Věroslav Cvrček, zástupce již třetí závodnické generace. Pamětníci se jistě pamatují na manžele Věroslava a Mirku Cvrčkovi, kteří úspěšně jezdili mistrovství ČR v rallye v letech 1987 až 2000. V současné době jde v jejich šlépějích Věroslav Cvrček ml., který je po Rallye Hustopeče na šestém místě v průběžné klasifikaci. Kromě závodění ještě připravují soutěžní automobily pro další zájemce, ale také třeba historická Porsche pro Safari rally.



Mezi diváky jsme potkali i Filipa Mareše s rodinkou, který to má do Dolního Bousova, co by kamenem dohodil.



Při autokrosu není nouze o dramatické situace, včera jsme přinesli obrázky z havárie Lukáše Kovaříka, který skončil v lesíku. Dnes se můžete podívat na havárii německého jezdce Olafa Dzingela, která se odehrála hned po startu semifinálové jízdy. Radost z ní neměl ani Roman Polák, který právě Dzingelovi zapůjčil svoji náhradní buggy. Obě, stejně jako další kolize se obešly bez zranění.



Od osmi hodin do půl páté odpoledne s dvěma přestávkami se zvládlo odjet čtyřicet jízd při účasti sto dvaceti jezdců celkem v jedenácti divizích. Nezbývá než pořadatele AMK Dolní Bousov pochválit.



Mistrovství republilky bude pokračovat 3. a 4. srpna v Poříčí nad Sázavou třetím podnikem.





JL 25.6.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar